ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΜΑΜΟΥΘ
JEAN M. AUEL
 
Στο τρίτο αυτό αυτοτελές μυθιστόρημα της σειράς << Τα Παιδιά της Γης >>,
η 'Αυλα, η θαρραλέα ηρωίδα του << Ούρσους, το Πνεύμα των Σπηλαίων >> και της << Κοιλάδας των Αλόγων >>, ξεκινά ένα ταξίδι προς τα δυτικά, καβάλα στη Χουίνι, τη φοράδα που εξημέρωσε. Μαζί της είναι ο Τζονταλάρ, ο ψηλόκορμος και όμορφος ξανθομάλλης άντρας που, αφού τον γιάτρεψε με τις φροντίδες της, τον ερωτεύτηκε.
 
Στη διάρκεια της περιπλάνησής τους, συναντούν τους Μαμουτόι, τους κυνηγούς των μαμούθ, ανθρώπους σαν την 'Αυλα. Για 'κείνη, που μεγάλωσε με τη φυλή της 'Αρκτου των Σπηλαίων, δεν είναι παρά οι << 'Αλλοι >>. Νιώθει γι' αυτούς φόβο και περιέργεια, αλλά συγχρόνως ξυπνούν μέσα της άλλα, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Κι ενώ πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο ανοιξιάτικο κυνήγι των μαμούθ, η 'Αυλα θα πρέπει να διαλέξει το ταίρι της και το πεπρωμένο της. Θα παραμείνει στη φυλή του Ράνεκ, το γλύπτη του ελεφαντόδοτου που τόσο τη γοητεύει, ή θ' ακολουθήσει τον Τζονταλάρ σε τόπους μακρινούς κι ένα άγνωστο μέλλον ;

<< Η Auel ζωντανεύει με την πένα της έναν κόσμο που τον θεωρούσαμε ανεπανόρθωτα χαμένο για 'μας >>.
Chicago Sun - Times
 
<< Εξαίσιο ... Πλούσιο σε λεπτομέρειες, μαγευτικό σε ατμόσφαιρα ... Η Auel, εκπληκτική αφηγήτρια, έχει συνθέσει μια συναρπαστική περιπέτεια πάνω σ' ένα στέρεο ιστορικό καμβά >>.
Los Angeles Times

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Το βιβλίο είναι μαγευτικό κι αντάξια συνέχεια των δύο προηγούμενων της σειράς ...
Είναι κρίμα να μην το διαβάσει κανείς .