Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
JEAN M. AUEL
 
Βρισκόμαστε στο λυκαυγές του ανθρώπινου πολιτισμού, σ' έναν πρωτόγονο κόσμο που ζει και υπάρχει με άγραφους αλλά απαραβίαστους κανόνες και νόμους, που η φαντασία είναι δύσκολο να συλλάβει.
Η 'Αυλα, μια γυναίκα που συναρπάζει με το ακατάβλητο θάρρος της, αποδιώχνεται απο τη φυλή που την περιμάζεψε όταν ήταν παιδί και αρχίζει να περιπλανιέται μόνη. Ταξιδεύει τώρα σε μια χώρα με πολικό ψύχος και άγρια θηρία. Αναζητεί τους 'Αλλους, μια φυλή με ανθρώπους ψηλούς, ξανθούς και με γαλανά μάτια, σαν κι εκείνη.
Βρίσκει μια κοιλάδα, οπου τριγυρνάει ένα κοπάδι αλόγων της στέπας. Εδώ της δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσει μια μοναδική σχέση με τα άγρια ζώα και η συνατότητα να μάθει τα μυστικά της φωτιάς και της επιβίωσης στις πιο πρωτόγονες συνθήκες. Παραμένει όμως ανικανοποίητη η ανάγκη για ανθρώπινη συντροφιά και αγάπη. Και τότε η μοίρα της φέρνει έναν ξένο, τον όμορφο Τζονταλάρ, και η 'Αυλα παλεύει ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα ... ωσπου αφυπνίζεται μέσα της ο πόθος που έμελλε να δώσει μορφή στο μέλλον της ανθρωπότητας.
 
Μια συγλονιστική οδύσσεια σ' έναν κόσμο γεμάτο μυστήρια που προκαλούν δέος. Στον αρχέγονο κόσμο που γνωρίσαμε στο << Ούρσους, το Πνεύμα των Σπηλαίων >> της ίδιας συγγραφέως.

<< Μια συναρπαστική ιστορία ... Η πλούσια φαντασία της Auel  εξανθρωπίζει την προϊστορία με τρόπο μοναδικό >>.
Chicago Sun - Times
 
<< 'Ενα πανόραμα του ανθώπινου πολιτισμού στα πρώτα του βήματα ...
Η Κοιλάδα των Αλόγων είναι απόλαυση >>.
The New York Times Book Review

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Με τη φοβερή συνέχεια του "Ούρσους" η 'Αυλα έχει γίνει πια φίλη ...